În încercarea de a atrage electorat înaintea alegerilor locale, Mişcarea Populară Bihor a elaborat un aşa numit "Manifest pentru judeţul Bihor" în care propune idei de dezvoltare pentru judeţ.

Acestea au fost prezentate, luni, într-o conferinţă de presă de preşedintele MP Bihor, Daniel Meze, care, de altfel, a şi scos de la naftalină o născocire proprie din urmă cu mai mulţi ani. Este vorba despre amenajarea unui Dracula Land & Park în Bihor.

"Am propus în urmă cu mai mulţi ani această idee vechii administraţii a Oradiei, domnului primar interimar Mihai Groza, dar pe atunci nu au avut curajul să o facă. Pe atunci am propus că ar putea fi făcut în Parcul Olosig", a spus Meze.

Popularii lui Băsescu ignoră faptul că mitul lui Dracula nu are nicio legătură cu Bihorul. "Suntem români şi cu asta ne asociază lumea tot timpul", şi-a prezentat Meze "argumentaţia" acestei idei, despre care e convins că poate fi "un motor de dezvoltare al judeţului".

Preşedintele MP Bihor a recunoscut, însă, că deocamdată nu are habar unde ar putea fi acum ridicat un astfel de parc.

De asemenea, MP Bihor vrea să promoveze turismul la peşterile din judeţ, agroturismul şi produsele tradiţionale, precum şi turismul balnear, şi propune o serie de evenimente pentru "iubitorii culturii" în jurul Revistei Familia. În fine, oamenii lui Băsescu din Bihor zic că şi-ar dori amenajarea de parcuri industriale în judeţ şi externalizarea serviciilor sociale către ONG-uri.