Un băieţel de patru ani din Bihor a trimis o scrisoare Papei Francisc, spunându-i că îl aşteaptă la el acasă şi că poartă numele Sanctităţii Sale, pentru că s-a născut chiar în anul în care papa a vizitat România. Fotografia copilului a fost binecuvântată săptămâna aceasta de Suveranul Pontif.

Gânduri pentru papă

Micul Francisc a scris scrisoarea cu ajutorul mamei sale, Mihaela Caba, care lucrează în cadrul biroului de presă al Episcopiei Greco-Catolice din Oradea.

"Francisc şi-a dorit mult să-i transmită un mesaj, aşa că eu i-am pus cuvintele pe hârtie şi le-am tradus în limba italiană", a explicat mama sa, sâmbătă, pentru BIHOREANUL.

De altfel ea a reprodus şi câteva rânduri din scrisoarea copilului. Micuțul i-a transmis papei că mai are doi fraţi şi că în fiecare duminică îl urmăresc la televizor, când rosteşte rugăciunea "Angelus". 

"Numele meu este Francisc-Daniel şi am 4 ani, aproape 5... Port numele Sanctităţii Sale, iar mama mea, o jurnalistă greco-catolică româncă, în timp ce urmărea vizita Sa la Blaj (România) pe 2 iunie 2019 era însărcinată cu mine. Sora mea mai mare, Clarissa, îmi spunea când eram mic "Papa Francisc". (…) Am şi un frate mai mic, Iacob, şi suntem fericiţi să primim în fiecare duminică la prânz binecuvântarea Sa prin intermediul televiziunii, la rugăciunea "Angelus" pentru a începe bine fiecare săptămână de grădiniţă/şcoală la Liceul Don Orione din Oradea (România). Vă aşteptăm la noi şi vă mulţumim pentru cuvintele care ne ating sufletele! Vă cer să vă rugaţi pentru familia noastră şi pentru fiecare dintre noi!", a scris micul bihorean. 

O dorinţă împlinită

Scrisoarea băiețelului a fost dusă la Vatican de preotul greco-catolic Ştefan Madarasi de la parohia Haieu din staţiunea Băile 1 Mai, care este tatăl copilului și care a avut o întâlnire programată cu Papa Francisc miercuri, 27 martie, în ziua de audienţe generale a acestuia.

Întrevederea (foto jos) a avut loc în Aula Paul al VI-lea din Vatican, unde papa s-a întâlnit cu grupurile de pelerini care au ajuns în Italia cu ocazia Paştelui catolic.

Când a venit rândul preotului bihorean, acesta i-a dăruit din partea parohiei sale o icoană cu Sfânta Fecioară Maria şi pruncul Isus, iar apoi scrisoarea băieţelului.

"A fost surprins şi şi-a amintit de vizita sa, din 2019, în România. Se ştie deja că Suveranul Pontif are o simpatie pentru copii, aşa că după ce a citit-o mi-a spus că s-a emoţionat, m-a îmbrăţişat şi a binecuvântat poza copilului, apoi a cerut ca scrisoarea să fie dusă în biroul său", a precizat și părintele pentru BIHOREANUL.

Acesta a mai spus şi că, în dar, Papa Francisc i-a trimis copilului o fotografie cu el.

"Francisc a fost extrem de fericit când a aflat că scrisoarea a ajuns la destinaţie. Acum speră că poate va primi şi un răspuns, pentru că i-am lăsat adresa şi un număr de telefon la final", a mai mărturisit mama băiatului.

Probleme de sănătate 

În următoarea zi, joi, Papa Francisc a spălat picioarele a 12 femei deţinute într-o închisoare din Roma, un ritual care marchează Joia Mare ce precede Paştele catolic. A fost pentru prima dată când Suveranul Pontif a consacrat acest ritual exclusiv femeilor, notează Agerpres.

Apoi vineri, papa şi-a anulat participarea sa la Calea Crucii de la Colosseum din Roma, oficialii Vaticanului transmiţând că acesta se pregăteşte pentru slujba priveghiului de sâmbătă seara şi pentru slujba din Duminica Paştelui.

Suveranul Pontif a avut în ultimele luni mai multe probleme de mobilitate şi respiratorii, motiv pentru care în aceste zile a putut fi văzut, în cadrul procesiunilor, deplasându-se cu ajutorul unui scaun cu rotile.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!