Ediţia lunii iulie a revistei Playboy din Portugalia îi era dedicată câştigătorului Premiului Nobel pentru literatură Jose Saramago, care a scris "Evanghelia după Iisus Christos". Pe coperta revistei, apare imaginea lui Iisus ţinând pe braţe o femeie în sânii goi, iar în paginile din interior, Iisus este prezentat uitându-se la un cuplu de lesbiene.

Hugh Hefner, întemeietorul imperiului Playboy, a reacţionat dur cu privire la decizia de a folosi imaginile care îl înfăţişează pe Iisus.

"Nu am văzut şi nu am aprobat coperta pentru ediţia din iulie a Playboy Portugalia. Este o încălcare şocantă a standardelor noastre şi dacă am fi văzut înainte de publicare, nu am fi permis să iasă pe piaţă", a declarat Theresa Hennessey, vice-preşedintele departamentului de relaţii publice, precizând că Playboy va încheia contractul cu editura portugheză.

Cartea scriitorului Saramago, care a murit luna trecută, vorbeşte despre un Iisus uman, imperfect. Opera a fost criticată de Biserica Romano-Catolică, acuzându-l pe Saramago de o viziune anti-religioasă.