După două luni de sforţări şi chinuri, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Alexandru Kiss, a reuşit să o instaleze săptămâna trecută pe Nagy Magdolna în funcţia de inspector şef adjunct la Inspectoratul Şcolar. Numirea a tot fost amânată pentru că Tecsi Francisc, cel căruia urma să îi ia locul, s-a "îmbolnăvit" de supărare.

Tecsi, deşi ungur, avea sprijinul, inutil se vede, al PDL-ului, şi a trebuit să revină la serviciu pentru că nu şi-a mai putut "prelungi" (a se citi aranja) concediul medical pe care îl luase ca să scape de schimbare. Faptul că doamna Nagy nu are suficiente studii pentru noul post contează prea puţin atunci când e vorba ca PDL-ul să facă poftele UDMR-ului.

Bihorel a aflat însă şi care sunt meritele femeii pentru care fostul depanator s-a bătut ca un leu. Doamna în cauză este mama unei apropiate, ba chiar indecent de apropiată, a liderului UDMR-ist. Iar o relaţie între unul cam Kiss (adică mic) şi alta destul de Nagy (mare) nu poate funcţiona ca unsă decât dacă mama-soacră e şi ea pe deplin satisfăcută.