La Primăria municipiului Marghita a avut loc semnarea contractului pentru proiectarea și construirea Parcului Industrial din oraș, între reprezentanții CJ Bihor și cei ai asocierii de firme care a câștigat licitația organizată de administrația județeană, formată din Leko Construct, Inteco Holding, Electro Excel Green Consulting, Rono Aqua și Caloria SRL.

Valoarea contractului, care a fost semnat marți, este de 21,753 milioane lei, fără TVA, iar durata de realizare este de 10 luni, din care 4 luni pentru proiectare și 6 luni pentru execuția lucrărilor.

Așadar Parcul Industrial din Marghita, care va avea 11,49 hectare, va trebui finalizat cel târziu la începutul lunii februarie a anului viitor. Până atunci, va fi scoasă la licitație concesionarea parcelelor, afirmă CJ Bihor.

„Un mare avantaj pentru firmele care se vor localiza în acest parc îl reprezintă și posibilitatea de a beneficia de fonduri europene. Pentru acest parc firmele vor avea la dispoziție o sumă de peste 4,2 milioane euro pentru cofinanțarea investițiilor”, a precizat președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan.

Pentru această investiție, finanțată în proporție de 60% din fonduri europene, Primăria Marghita a pus la dispoziția administrației județene terenul, poziționat în partea de sud-vest a orșului, la ieșirea spre satul Petreu, pe partea stângă a drumului național DN 19B.

CJ Bihor va realiza infrastructura de suport, adică rețeaua de străzi interioare, alimentarea cu apă, gaze naturale, energie electrică, canalizarea menajeră, iluminatul public, precum și accesul în Parcul Industrial.

Finanțarea este asigurată prin Programul Operațional Regional 2021 – 2027, valoarea contractului de finanțare fiind de 6,2 milioane de euro, din care bugetul pre-rezervat pentru firmele rezidente este de 4,2 milioane de euro.

În Bihor se construiesc în prezent patru parcuri industriale, inclusiv în Ștei (13,63 hectare), Aleșd (8,5 hectare) și Beiuș (17,51 ha). Pentru parcurile din Beiuș, Aleșd (ambele cu firma Dumexim) și Ștei (cu asocierea Precon Transilvania – Citadina 98), contractele de proiectare și execuție au fost încheiate anterior, cel din Marghita fiind ultimul pentru care a fost stabilit constructorul.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!