Mai multe localităţi din Dobrogea sunt afectate de inundaţii în urma ploilor abundente din ultima zi. Zeci de gospodării au fost inundate şi mai multe drumuri au fost acoperite de puhoaie.

Potrivit Hotnews, în oraşul Cernavodă situaţia este fără precedent, iar mai multe străzi din cartiere din oraşele Constanţa, Medgidia, Cernavodă, dar şi o zonă din nordul staţiunii Mamaia, au fost inundate, duminică, în urma ploilor torenţiale. În Tulcea, o ploaie de 30 de minute a lăsat numai ape pe străzi.

În toate aceste localităţi, multe maşini au fost surprinse în trafic, pe străzi, de viituri. Unii şoferi şi-au lăsat maşinile pe carosabil, alţii s-au aventurat în continuare pe 4 roţi.

Primarul din Medgidia, Marian Iordache, a declarat pentru Agerpres că ploaia torenţială care a căzut asupra localităţii timp de aproape două ore a provocat distrugeri deosebit de mari infrastructurii rutiere a oraşului şi inundaţii în mai multe imobile şi gospodării. "Eu nu am văzut niciodată asemenea ravagii provocate de ploaie în Medgidia. Pur şi simplu torenţii au rupt în două, pe toată lungimea, o stradă de peste 300 de metri, în centrul oraşului. A creat o ravenă pe toată lungimea străzii şi a smuls bucăţi de caldarâm, cu asfalt cu tot, grele de câte 500-600 de kilograme, pe care le-a purtat până la 20-25 de metri în aval. Peste tot în prin oraş sunt depuneri de aluviuni, pavaje smulse, culturi agricole distruse. Este un calvar", a afirmat edilul.