O româncă a fost arestată de poliţia din comuna Latina din Lazio după ce şi-a vândut fetiţa nou născută cu 20.000 euro unei italience. Aceasta din urmă n-a mai vrut să o cumpere după ce a văzut că este mulatră.

Cele două femei au ajuns, vineri, după gratii, la fel şi cetăţeanul marocan care a intermediat afacerea, potrivit presei italiene.

Ancheta poliţiştilor a început în luna martie după ce o italiancă a întrebat la Primăria din Latina cum se poate înregistra un copil născut acasă, însă nu s-a mai dus să facă acest lucru. Când funcţionarul public a contactat-o pe femeie, aceasta a dat răspunsuri evazive şi chiar contradictorii, aşadar Primăria a anunţat Poliţia.

În urma investigaţiilor s-a aflat că, prin intermediul unui bărbat de origine marocană, femeia a cumpărat de la o româncă o fetiţă nou-născută cu 15.000 sau 20.000 euro. Potrivit digi24.ro, însă, italianca nu şi-ar mai fi dorit fetiţa după ce a aflat că este mulatră.

Se pare că italianca şi-ar fi păcălit familia şi prietenii că este însărcinată purtând o burtă falsă şi ar fi vrut să prezinte fetiţa ca fiind copilul ei biologic.

"Această poveste pare ireală. După mai multe percheziţii în Latina, Anzia, Nettuno, fetiţa a fost găsită în Roma. Preţul a fost negociat între 15.000 şi 20.000 euro. Paradoxal, suma a fost considerată suficientă pentru cumpărarea acestei fetiţe frumoase şi minunate", a spus Antonio Galante, şeful echipei de investigaţie.

Copila a ajuns acum într-un centru de plasament. Cele trei persoane implicate în "tranzacţie" riscă ani buni de închisoare.