Scene emoţionante au avut loc, vineri, în Piaţa Unirii din Oradea, unde s-a ținut festivitatea de absolvire şi avansare în primul grad profesional a elevilor Şcolii de Pregătire a Agenţilor de Frontieră „Avram Iancu” din oraş.

Şeful de promoţie este un tânăr în vârstă de 26 de ani, a cărui poveste i-a impresionat pe reprezentanţii Poliţiei de Frontieră de la nivel național.

Mândrie de mamă 

Povestea sa a fost publicată, vineri, după ceremonie, pe pagina oficială de Facebook a Poliţiei de Frontieră Române, unde au fost postate şi imagini de la depunerea jurământului.

În Piaţa Unirii s-au aflat vineri 108 absolvenţi ai promoţiei - 98 de băieţi și 10 fete - alături de dascălii, rudele şi prietenii lor.

S-a remarcat „vârful de lance", după cum l-au prezentat reprezentanții Poliției de Frontieră. Este vorba despre Paul Meseșan, care a reuşit să obţină cea mai mare medie, de 9,52.

Este originar din Cluj-Napoca şi s-a înscris la Şcoala de Pregătire a Agenţilor de Frontieră "Avram Iancu" din Oradea în vara anului trecut.

„Vitregia destinului nu l-a ocolit, fiind crescut doar de mamă, necunoscându-şi tatăl, a dat piept cu greutăţile de mic, dar nu s-a lăsat învins. Absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterninară din Cluj-Napoca, oraşul natal, Paul a simţit că nu este ceea ce i se potriveşte, iar în încercarea de a-şi ajuta mama a avut o experienţă de muncă în Anglia. Dorul de casă şi dragostea de ţară l-au adus înapoi pe meleagurile natale. Pe fondul insecurităţii generate de pandemie a încercat să îşi găsească un loc de muncă stabil, însă nu a reuşit. Toate acestea l-au responsabilizat şi maturizat prematur, astfel încât a ales să urmeze o carieră în Ministerul Afacerilor Interne. Decizia nu a fost una întâmplătoare, calităţile sale vocaţionale, perseverenţa, conştiinciozitatea şi dorinţa de autodepăşire recomandându-l din plin", se arată pe pagina de Facebook a Poliţiei de Frontieră.

La festivitate a fost prezentă şi mama lui, care a aflat doar la eveniment că fiul ei este şef de promoţie. Paul şi-a îmbrăţişat mama emoţionată până la lacrimi, iar o fotografie cu acest moment a fost publicată pe aceeaşi pagină.

„Îi dorim un parcurs strălucit în marea familie a Poliţiei de Frontieră Române, iar de acum îl puteţi întâlni pe Aeropotul Internaţional din Cluj Napoca”, se mai arată în postare.

A 36-a promoţie

Potrivit unui comunicat transmis vineri de reprezentanții Şcolii de Pregătire a Agenţilor de Frontieră „Avram Iancu” din Oradea, pe locul doi în ordinea mediilor a fost agentul Andrei Timofte cu media 9,40, iar pe locul trei Ioan Bogdan Tomoioagă, cu 9,35.

La eveniment au fost prezenţi şi subsecretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Petru Bledea, şi adjunctul inspectorului general al Poliţiei de Frontieră Române, chestorul de poliţie Daniel Tache.

„Vă îndemn să faceţi tot posibilul ca forma de învăţământ pe care tocmai aţi absolvit-o să nu rămână un efort singular în parcursul profesional. Sunteţi o generaţie a provocărilor, acceptaţi provocarea mea: continuaţi-vă instruirea, dezvoltaţi-vă personal şi profesional, fiţi profesionişti ai Poliţiei de Frontieră şi ai României!”, a spus cel dintâi, potrivit comunicatului, în timp ce chestorul de poliţie Daniel Tache a susţinut că are încredere că noua generație își va face bine treaba. 

De asemenea, directoarea şcolii, comisarul-şef de poliţie Aura Sima, le-a urat "succes la începutul frumoasei cariere de străjer al legalităţii, ordinii şi liniştii publice la frontierele ţării".

Aceasta a fost cea de-a 36-a promoţie a şcolii. Absolvenții au fost repartizaţi, în ordinea mediilor şi a opţiunilor fiecăruia, în cadrul Inspectoratelor Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră, Gărzii de Coastă şi a punctelor de trecere aeroportuare, ca debutanţi în primele şase luni.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!