Poveste de groază, scoasă la iveală de jurnaliştii de la Libertatea. Cazul "emoţionant" al unui tată fără un picior care "se chinuia să-şi crească cei şase copii" ascunde de fapt un scenariu un scenariu dezgustător: bărbatul a transformat casa în care trăia într-o ruină şi îşi viola propria fiică, în vârstă de 16 ani.

Situaţia a ajuns în atenţia jurnaliştilor după ce, la începutul lunii ianuarie, o asociaţie din Gorj (Asociaţia Glasul Sufletului) făcea publică pe propria pagină de Facebook povestea a şapte copii, şase dintre ei minori, crescuţi de tatăl invalid după ce mama i-a părăsit. Unul dintre cei mici, Andrei, suferă de un handicap locomotor: labele picioarelor lui sunt sucite şi nu poate nici să le mişte. Familia trăia în condiţii mizere, într-o casă care nu are nici măcar uşă la intrare.

Verificând informaţia, jurnaliştii au scos la iveală fapte şocante. Familia în cauză primise, în urmă cu mai mulţi ani, o casă de la Gigi Becali, casă care a ajuns acum o adevărată groapă de gunoi.

"Povestea soţilor Alexandru şi Mariana Bucur a devenit prima oară publică în 2005, când au fost decăzuţi din drepturile părinteşti. Protecţia Copilului a luat în plasament cei patru copii, pentru că erau neglijaţi. Îi aveau împreună pe Alexandra, atunci în vârstă de doar 1 an, şi pe Cristian, care avea 2 ani. Alţi doi copii sunt din prima căsătorie a femeii şi au acum 21 şi, respectiv, 23 de ani. Pentru că soţii ajunseseră să doarmă sub cerul liber cu un copil nou-născut, al cincilea, şi bolnav pe deasupra, omul de afaceri Gigi Becali le-a cumpărat o casă în comuna Văgiuleşti. Presa locală relata, în 2012, că Becali a venit personal cu elicopterul în sat pentru a semna actele de cumpărare. Tot el le-a adus şi mobilă, frigider, maşină de spălat, mese şi veselă, le-a oferit 5.000 de lei ca să treacă de iarnă cu bine şi le-a promis că îi ajută lunar cu 2.000 de lei, o perioadă. Localnicii spuneau atunci, potrivit presei gorjene, că oricine altcineva din sat ar fi meritat ajutorul, numai soţii Bucur nu, mai ales că şi primăria a încercat să-i ajute şi le-a dat o casă pe care au distrus-o", arată sursa citată.

Femeia era casnică, iar tatăl, Alexandru, muncea cu ziua prin sat. Prin 2018, i-a fost amputat piciorul drept şi de atunci nu a mai fost apt de muncă. Familia trăia din alocaţii şi indemnizaţii de handicap locomotor.

(foto: Libertatea.ro)

"Alexandra, care are acum aproape 16 ani, a fost forţată să renunţe la şcoală încă din clasa a patra. A devenit, pe lângă soră mai mare, şi mamă. Ea şi-a dus fraţii la grădiniţă, a gătit, a spălat, s-a dus cu bidonul tras într-un cărucior după apă de la vecini. A făcut ce a putut, cât a putut, de una singură", arată sursa citată.

Mai mult, de o vreme a fost forţată să devină obiectul sexual al tatălui ei.

Fata a ajuns internată pentru gripă în spital şi a mărturisit că a fost violată în repetate rânduri, cazul fiind acum investigat de poliţişti.

(foto: Libertatea.ro)

"Alexandra le-a povestit anchetatorilor că tatăl său a violat-o, de mai multe ori, din vara lui 2019 până în seara de 23 ianuarie. Abuzurile au început la scurt timp după plecarea mamei sale.