Poveste halucinantă, descoperită în cazul unui om al străzii care a murit de frig în Milano. Anchetatorii care i-au găsit trupul au rămas șocați, după ce au descoperit că acesta avea în buzunar 1.235 de euro, iar în conturi peste 100.000 de euro.

Potrivit Digi24.ro, care citează publicaţia Il Messaggero, Umberto Quintino Diaco, în vârstă de 75 de ani, a fost găsit fără suflare într-un adăpost improvizat făcut din cartoane la staţia Porta Garibaldi din Milano.

După ce poliţiştii i-au descoperit banii din buzunar, i-au contactat familia şi așa au aflat mai multe detalii despre bărbat, care a ales să fie o fantomă pentru rudele sale.

Umberto Quintino Diaco s-a născut la 5 mai 1945 în Paludi şi la 17 ani a plecat de acasă, fără să mai dea vreodată semne de viaţă. "L-am căutat... Nu a vrut să fie găsit", a spus sora acestuia, Chiarina.

Septuagenarul avea peste 100.000 de euro în cont, 19.000 de euro în acţiuni şi încasa lunar o pensie de 750 de euro din Germania. 

Pe lângă toate acestea, bărbatul mai avea şi o casă în Calabria şi două camionete pentru care avea toate asigurările plătite la zi.

Chiar dacă avea un venit constant, iar economiile erau mari şi i-ar fi asigurat o viaţă lipsită de griji, nu se știe din ce motiv bărbatul a ales să trăiască asemenea unei persoane fără adăpost, pe străzile din Milano.

Serviciile sociale din Italia au vrut în nenumărate rânduri să-l ia de pe străzi şi să-i ofere un adăpost, însă bărbatul a refuzat de fiecare dată, cerând doar o cutie poştală, cutie în care au fost găsite toate documentele proprietăţilor şi extrasele de cont de la bancă.