Viaţa unui bărbat de 63 de ani din Prahova a luat o turnură neaşteptată când a aflat că, în acte, este mort de 9 ani. Când a vrut să-şi depună actele pentru ajutorul de încălzire, autorităţile din comună i-au arătat că... este mort.

"Aţi mai văzut domnule mort care să dea zăpada. M-a declarat mort şi eu dau la zăpadă, asta e România", a declarat bărbatul reporterilor de la Ştirile Pro TV.

Pare greu de crezut, dar Gheorghe Nicodim din satul Cornu de Jos, judeţul Prahova, este cât se poate de viu, umblă zilnic pe uliţă şi îşi plăteşte impozitele ca orice gospodar. Asta chiar dacă vecinii îi spun... mortul viu.

Omul, fost tehnician veterinar, nu este încă pensionar şi munceşte cu ziua prin sat. Are patru copii, n-a ajuns în viaţa lui prin Timişoara şi susţine că nici actele nu şi le-a pierdut vreodată. Dar, cu toate acestea, în urmă cu câteva luni, când a cerut ajutor de la primărie pentru lemne, a aflat cu surprindere că nu poate primi niciun leu pentru că este mort din 2005.

"-Mi-a zis, 'ai inviat mortule'? Pai daca eram mort nu mai veneam incoace.
-Dar din 2005 pana in august 2013 v-a spus cineva?
-Nu mi-a spus nimeni nimic, dar eu am functionat in continuare in evidenta populatiei.
-Adica ati votat?
-Am votat. Am platit impozite, asta e, cine o fi de vina acuma Dumnezeu stie." - declara Gheorghe Nicodim.

Documentele din dosarul primăriei Drăgăneşti arată că bărbatul ar fi făcut meningită şi ar fi decedat în urma unei insuficienţe cardio-respiratorii în Spitalul Judeţean din Timişoara, pe 23 ianuarie 2005.

La Timişoara, cei de la IML îşi amintesc că în data de 23 ianuarie 2005 angajaţii de la Spital au încercat să resusciteze o persoană neidentificată. Decesul a fost întregistrat însă abia în luna martie, în urma unui proces verbal de la poliţie care arată că, în cele din urmă, cadavrul a fost idenficat.

"Ulterior, politia a finalizat activitatile de identificare si ne-a comunicat, printr-un proces verbal, ca persoana se numeste Nicodim Gheorghe, are domiciliul in Prahova, localitatea Cornu de Jos si, ca atare, s-a eliberat certificatul constatator de deces, cu aceste date personale", sustine prof univ. dr. Alexandra Enache, director Institutul de Medicina Legala Timisoara.

Poliţiştii din Timişoara nu au încă un răspuns cu privire la această încurcătură, dar au deschis o anchetă. Nea Gheorghe îşi doreşte acum un singur lucru: să nu moară înainte de a-i fi clarificată situaţia.