Copii cu vârste între 5 şi 14 ani sunt invitaţi să îşi demonstreze talentul artistic prin realizarea unui tablou care să aibă tema "Povestea oului de Paşte".

Cele mai frumoase creaţii vor fi premiate de Muzeul Ţării Crişurilor şi Centrul Judeţean pentru Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor.

Potrivit unui comunicat transmis de MŢC, concursul este împărţit pe trei categorii de vârstă. În prima categorie intră picii cu vârste între 5 şi 6 ani (grădiniţă şi clasa pregătitoare), în a doua copiii cu vârste între 7 şi 10 ani (ciclul primar) şi în a treia cei de 11-14 ani (ciclul gimnazial).

Aceştia trebuie să realizeze un tablou cu dimensiunea A4 sau A3 care să aibă tema "Povestea oului de Paşte" şi care să fie realizat într-una din următoarele tehnici: acuarelă, tempera, guaşă, tuş, creion colaj sau grafică digitală. Pe tablou trebuie să fie scrise numele şi prenumele participantului (cu majuscule), grupa şi grădiniţa sau clasa şi şcoala de care aparţin şi localitatea.

Creaţiile se vor trimite până în 27 aprilie, ora 14, în format digital (minimum 1500x1000 pixeli) pe adresa de mail a MŢC (contact@mtariicrisurilor.ro), cu subiectul "Concurs de creativitate".

"Rezultatul acestui concurs va fi o expoziţie care se va realiza fie de 1 iunie, fie de îndată ce vor fi permise din nou evenimentele cu public. În acest sens, vom anunţa în timp util, în mass-media, pe site-ul nostru şi pe pagina de Facebook a muzeului, o dată la care originalele creaţiilor vor trebui aduse la sediul muzeului", se arată în comunicat.

Cele mai bune lucrări vor fi premiate şi se vor păstra în colecţia muzeului. Se vor acorda câte trei premii şi 10 menţiuni pentru fiecare categorie de vârstă, precum şi diplome de participare.