Unul dintre primii revoluționari din Vrancea, Laurențiu Barbu, a părăsit România la scurt timp, în 1993. S-a mutat în Italia, unde a lucrat ca IT-ist. Mai târziu, a luat totul de la zero și a deschis o firmă de instalare de panouri fotovoltaice, scrie PRESShub.ro.

Apoi, a revenit de tot în România, unde încearcă să desfacă ițele încurcate ale birocrației în ceea ce privește energia verde din țara noastră. 

Într-o discuție cu jurnaliștii de la PRESShub, acesta a explicat cum e cu piedicile puse de stat și a discutat despre mentalități și reticențe când vine vorba de conversiunea energiei clasice cu cea verde.

„Liberalizarea pieței energiei electrice este un proces greoi, mulți furnizori nu au pusă la punct infrastructura gestionării prosumatorilor și energiei produse de aceștia.

Până de curând, era criză de contoare bidirecționale, acum este criză de oameni (angajați ai furnizorilor de energie) care să meargă la prosumatori să le instaleze acele contoare și să le dea drumul la injectare în rețea.

Interesele sunt mari, în social media apar tot felul de postări sponsorizate cine știe de cine, care spun: „Nu vă montați sisteme fotovoltaice pentru că veți plăti taxă pe soare”. COMPLET GREȘIT, e o dezinformare propagată și de televiziuni”, afirmă Laurențiu Barbu.

Antreprenorul a explicat care sunt beneficiile unei case care se folosește de această tenologie.

„Factura pentru energia electrică activă scade la zero sau poate chiar să fie pe minus, adică să primești de la furnizorul de energie electrică bani pentru energia pe care nu ai consumat-o pe o perioadă de 2 ani”, adaugă el.

Vezi AICI cum funcționează mecanismul în detaliu!

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!