OTL se pregăteşte pentru repornirea circulaţiei tramvaielor prin zona Decebal. În noaptea de sâmbătă spre duminică, un utilaj al societăţii de transport public a curăţat liniile de tramvai de la Olosig până la Biserica Emanuel.

Spre disperarea orădenilor care stau în zonă sau au trecut pe acolo, utilajul n-a aspirat praful, ci doar l-a împrăştiat! Aşa se face că pe şosea şi pe trotuar s-a aşternut un nor gros de praf, prin care nu se mai vedea nici urmă de asfalt.

Mai mulţi orădeni revoltaţi au postat pe reţeaua de socializare Facebook filmuleţe şi fotografii cu utilajul cu pricina. "Are talentul omul nostru. Mă întreb oare tot cu aşa mare talent îşi curăţă propria casă?", este unul dintre comentariile postate pe Facebook.

În timp ce orădenii care au surprins scena au crezut că este vorba de o maşină a firmei de salubrizare RER Ecologic Service, utilajul cu pricina aparţine de fapt OTL. "Avem un utilaj cu perie rotativă pentru curăţarea şinei. RER curăţă străzile din oraş, dar nu şi liniile. Iar cum linia nu a fost folosită, s-a umplut cu praf şi pietricele pe care a trebuit să le curăţăm, în vederea repunerii în circulaţie a tramvaielor începând din 15 septembrie", a declarat, luni, pentru BIHOREANUL, Vasile Kaitor, şef secţie Infrastructură în cadrul OTL.

Potrivit acestuia, OTL nu are niciun utilaj cu care să fi aspirat praful din liniile de tramvai, aşa că n-a avut de ales decât să le împrăştie! "Ne pare rău pentru disconfort. Tocmai de aceea am ales să facem această operaţiune în weekend şi noaptea, ca să nu deranjeze foarte mult", a mai spus Kaitor.