Ciclonul Boris face ravagii în România. O viitură a lovit județul Galați, cel mai grav afectat până acum, iar doi oameni au murit luați de ape, în timp ce alți 60 au fost evacuați din casele lor, scrie Digi24.ro.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, în localități din Galați, Bacău și Vaslui a fost cod roșu de ploaie și în anumite zone a plouat cu 150 de litri pe metru pătrat, de trei ori mai mult decât media lunii septembrie.

Efectele sunt devastatoare: apa a ajuns la un nivel de 1,7 metri, mai multe drumuri sunt închise, mașini au fost luate de ape, case au fost inundate, iar oamenii s-au refugiat la etajele superioare sau pe acoperișuri.

În județul Galați, în localitățile Pechea și Drăgușeni, o femeie și un bărbat au murit luați de viitură. Aici, pompierii au fost chemați pentru salvarea și evacuarea a peste 40 de persoane surprinse de volumul mare de apă.

Județele Vaslui și Galați sunt și sâmbătă sub cod roșu de inundații.

Ploile de peste noapte au afectat, în total, 19 localităţi din judeţele Argeş, Bacău, Buzău, Galaţi, Hunedoara, Neamţ, Vâlcea şi Vrancea.

Județul Bihor este și el sâmbătă, până la ora 20, sub cod galben de furtuni.

UPDATE: Crește numărul morților

Numărul persoanelor găsite moarte, în urma inundațiilor din județul Galați, a ajuns sâmbătă înainte de prânz la 4, iar cel al persoanelor evacuate a trecut de 161.

Din păcate, este posibil ca bilanțul tragediilor să crească. Un elicopter Black Hawk Inspectoratului General de Aviație a fost direcţionat spre judeţul Galaţi, pentru survol şi pentru misiuni de căutare-salvare.

De asemenea, șeful departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, s-a dus în zonele afectate, unde, de altfel, va fi „înghesuială” de politicieni. Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că își anulează programul de sâmbătă și merge în zonele afectate de inundații, la fel cum pe drum este și ministrul de Interne, Cristian Predoiu, șicel al Mediului, Mircea Fechet.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!