Ghiciţi cine face parte - în pofida aparenţelor, a vestimentaţiei fistichii, limbajului colorat şi vârstei încă tinere - din Adunarea Eparhială a Episcopiei Oradea? Pentru că n-o să reuşiţi, vă spune Bihorel: junele Călin Mocan, fruntaş PDL Bihor şi şef peste Garda de Mediu a judeţului!

Cum, datorită comportamentului său deloc smerit, nimeni nu l-a bănuit pe Mocan că este membru în conducerea Episcopiei, ca reprezentant al credincioşilor bihoreni (cine l-o fi votat?), vestea s-a aflat abia săptămâna trecută, când imberbul PDL-ist a dat pentru un site din Cluj un interviu despre rearondarea Eparhiei din Oradea din subordinea Mitropoliei clujene în cea de la Sibiu.

Nasol e că toţi membrii Adunării Eparhiale, deci şi Mocan, au votat pentru rearondare, fără să aibă habar de ce (adică fiindcă aşa le-a cerut episcopul Sofronie), dar - ca să-şi scuze fie neştiinţa, fie indiferenţa în chestiune, ori ca să-i minimalizeze importanţa - tânărul a spus că, oricum, nu bihorenii iau "decizia tehnică", ci Sfântul Sinod, care, de fapt, doar consfinţeşte hotărârea Adunării Eparhiale.

Oricum, Mocan părea mai potrivit la prezentările de modă şi de maşini, decât la treburi bisericeşti. Dar ce nu face omul pentru voturi! Pupă chiar şi poala popii...