Cunoscutul predicator fără mâini şi picioare Nick Vujicic a ajuns luni seara la Oradea Arena, el fiind într-un periplu prin mai multe ţări europene, printre care România, Ungaria şi Serbia.

Predicatorul australiano-american le-a spus sutelor de participanţi veniți să-l asculte că, înainte de a deveni un speaker motivațional, s-a luptat cu anxietatea, frica şi neintegrarea în societate, toate fiind cauzate de dizabilitatea sa. Asta până când a înţeles că are un mesaj de transmis... 

"Este un model pentru noi"

Mii de participanţi s-au adunat înainte de ora 18 în tribunele Oradea Arena pentru a-l asculta pe australian, iar în faţa scenei a fost amenajată o zonă specială unde au stat persoanele cu dizabilităţi şi însoţitorii lor. Acolo a fost organizat şi grupul de surdo-muţi, care au beneficiat de un traducător în limbajul semnelor.

În aceeaşi zonă, au fost primiţi şi invitaţii Eparhiei Reformate de pe lângă Piatra Craiului din Oradea (organizatorii evenimentului, alături de Fundaţia "Nu renunţ" din Budapesta), între care s-au numărat viceprimărița Antonia Nica, episcopul romano-catolic Böcskei László sau reprezentanţi ai Episcopiei Ortodoxe.

"Eu îl urmăresc de mult timp. Este o voce şi un model pentru noi, cei care ne luptăm în fiecare zi cu stigmatizarea", a spus BIHOREANULUI o tânără imobilizată în scaun cu rotile.

Modelul ei a urcat pe scenă câteva minute mai târziu, fiind ajutat de voluntarii evenimentului.

Acesta a vorbit în limba engleză, mesajele sale fiind traduse în timp real în limba română și maghiară, de către doi translatori.

Speranţă şi rugăciune

În deschidere, Nick Vujicic le-a povestit celor prezenţi că, deşi nu are mâini şi picioare, se simte împlinit şi fericit, este căsătorit de 11 ani şi are patru copii pe care îi iubeşte enorm.

"Desigur, viaţa a fost plină de suişuri şi coborâşuri, la fel cum este a tuturor. De la începutul vieţii m-am simţit marginalizat. La şcoală, copiii mă evitau, vorbeau rar cu mine, iar uneori eram victima bullying-ului. Din cauza asta, la 10 ani, am vrut să-mi iau viaţa, să mă înec. Dar până la urmă am supravieţuit şi iată-mă aici, între voi", a povestit el.

Predicatorul le-a spus că de fiecare dată când se lupta cu anxietatea, cu frica de a vorbit în public ori cu răutăţile celor care se mirau de el se ruga lui Dumnezeu, fiind învăţat de mic de părinţii lui.

"Indiferent de religia noastră, noi trebuie să ne bucurăm că îl avem pe Dumnezeu în suflet şi trebuie să-i mulţumim că este lângă noi, chiar dacă de cele mai multe ori nu-i simţim prezenţa. El este mereu aoclo şi aşteaptă să ne întoarcem la el", a mai spus el.

„Îndrăzniți să visați”

Nick Vujicic a povestit şi cum a ajuns predicator.

"Poate să pară ciudat, însă prima dată în viaţa mea când cineva mi-a spus că voi fi un orator bun a fost când eram la şcoală. O persoană care curăţa băile noastre mi-a spus că eu voi ajunge să vorbesc în faţa a milioane de oameni. Mi s-a părut o prostie, dar el a văzut de fapt acel talent al meu, când am povestit cu el. Şi iată-mă acum, aici, în Oradea, unde nici nu visam să ajung vreodată. Viaţa e plină de surprize, aşa că îndrăzniţi să visaţi măreţ, să vă setaţi obiective pe tot parcursul evoluţiei voastre", a mai zis el. 

Predicatorul le-a mulţumit apoi celor prezenţi, precum şi tuturor românilor, pentru că de la declanşarea războiului din Ucraina au ajutat o mulţime de refugiaţi. "Ce aţi făcut voi este un semn că nu trebuie să ne pierdem niciodată speranţa. Peste tot în lume sunt oameni săraci, trişti, care au nevoie de ajutor. Important este să credem în El, pentru că doar el ne poate da speranţă", a spus, în final, predicatorul. 

În vârstă de 40 de ani, Nick Vujicic este speaker motivaţional şi a ţinut conferinţe în 78 de ţări. El este autorul mai multor cărţi între care se numără "De neoprit. Puterea incredibilă a credinţei în acţiune", "Dragoste fără limite" şi "Viaţa fără limite".

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!