Luaţi pe nepregătite de succesul moţiunii de cenzură, USL-iştii bihoreni s-au trezit că trebuie musai să-şi găsească un prefect care să-l înlocuiască pe Gavrilă Ghilea.

Vizat e prim-vicepreşedintele PSD Bihor Claudiu Pop, care a mai fost subprefect, funcţia revenind acestei formaţiuni. Doar că e o mică problemă: omul n-are calitatea de înalt funcţionar public.

La o enumerare a celor care îndeplinesc condiţia, s-a constatat că sunt doar câţiva care s-au învrednicit să obţină asemenea diplome, printre care PDL-iştii Cristian Bitea şi Traian Abrudan sau liberalul Mircea Ghitea.

În final s-a ajuns la o soluţie de compromis. Aţi ghicit: până când Pop îşi îmbogăţeşte CV-ul cu calitatea de funcţionar public, la cârma judeţului va fi numit provizoriu tot un liberal.

Aşa stând lucrurile, Bihorel promite că n-o să mai râdă niciodată de colecţionarii de diplome, licenţe, mastere şi doctorate, chiar dacă sunt făcute la Marghita sau Vadu Crişului. Iată, vin momente în viaţă când un mărunţiş de patalama face mai mult decât ani buni şi grei de şcoală!