Aşa cum era de aşteptat, Guvernul a decis în şedinţa de marţi, prima condusă de noul Cabinet, schimbarea prefecţilor şi subprefecţilor PDL şi UDMR. Astfel, atât Gavrilă Ghilea, cât şi subprefectul Sorin Buhaş, cel din urmă proaspăt instalat în funcţie, vor fi nevoiţi să părăsească Prefectura.

Proiectele de hotărâri care operează aceste modificări a fost introdusă pe ordinea de zi. 

La finele şedinţei de Guvern, premierul Victor Ponta a declarat că hotărârile adoptate "se află în faza de redactare, pentru că este vorba de destul de multe asemenea hotărâri prin care Guvernul a decis în majoritatea judeţelor care sunt persoanele care îndeplinesc criteriile legale pentru a ocupa funcţia de prefect şi subprefect".

Prefectul Gavrilă Ghilea nu a putut fi contactat, la fel ca şi liderii din Bihor ai coaliţiei de guvernământ, Cornel Popa şi Ioan Mang.

Subprefectul Sorin Buhaş, instalat în funcţie pe 19 aprilie, a declarat, în schimb, că nu ştie nimic despre schimbarea sa.

Pe de altă parte, pe ordinea de zi a Executivului au mai fost incluse şi proiecte de ordonanţă de urgenţă privind stabilirea unor măsuri financiare în domeniul asigurărilor sociale de sănătate şi al finanţelor publice, precum şi pentru aplicarea unor măsuri de reorganizare în cadrul administraţiei publice centrale.

Pe agendă a mai fost inclusă şi o notă privind hotărârea de guvern a fostului Cabinet de înfiinţare a Facultăţii de Medicină şi Farmacie în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş. "Cunoaşteţi foarte bine intenţia politică anunţată de USL de a opri aplicarea acestei hotărâri. Există deja, chiar înainte de a se instala noul guvern USL, o decizie a Curţii de Apel Târgu Mureş prin care se suspendă aplicarea acestei hotărâri de guvern. Guvernul interimar, ieri, a declarat recurs. Decizia noastră adoptată astăzi şi transmisă Secretariatului General este de a retrage recursul. Este normal ca această hotărâre de guvern să fie suspendată şi, imediat ce instanţa se va pronunţa, vom lua şi decizia politică necesară", a mai spus Victor Ponta.