Prefectul Gavrilă Ghilea a anunţat că a sesizat procurorii şi poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, pentru că lucrarea de construcţie a opt toalete şi a unei încăperi pentru centrala de încălzire termică în cadrul Şcolii cu clasele I-VIII din Ineu, n-a fost finalizată, deşi termenul de execuţie era 31 octombrie 2009.

„Deoarece firma Durpex Construct nu şi-a respectat promisiunea de a finaliza investiţia, dar banii i-a încasat în avans în proporţie de 95%, am anunţat organele abilitate să ia măsurile care se cuvin în acest caz", a declarat Gavrilă Ghilea, joi, în cadrul unei conferinţe de presă.

wc ineu la faza de santuri.jpgŞcoala din Ineu a primit în anul şcolar 2008-2009, de la Ministerul Educaţiei, 283.000 de lei, pentru construcţia a opt toalete şi a unei încăperi pentru cazanul de încălzire centrală. Directoarea de atunci a şcolii din Ineu, Sanda Radu, a semnat contractul cu firma Durpex Construct, care a achiziţionat materialele necesare în luna martie 2009. În luna septembrie, însă, erau făcute doar şanţurile pentru fundaţie (foto). Atunci, Prefectura a demarat un control, pentru a verifica de ce proiectantul a pus un preţ aşa mare. După control, aceeaşi instituţie a anunţat că valoarea contractului este una corectă şi că „antreprenorul şi beneficiarul s-au angajat să finalizeze lucrarea până la sfârşitul lunii octombrie 2009, la valoarea stabilită prin licitaţie, deşi termenul final de execuţie este 2010". Concomitent cu controlul Prefecturii, a efectuat o verificare şi Inspectoratul de Stat în Construcţii, care a descoperit că deşi în proiect lucrarea era trasată bine, muncitorii nu s-au dus pe unde trebuia cu şanţurile.

togor.jpg„E adevărat, s-a depăşit termenul de finalizare a lucrărilor. Acum sunt în procent de 90% gata. S-au finalizat încăperile, s-a tencuit în interior şi exterior, s-au montat geamurile, urmează să se monteze gresia, faianţa şi instalaţiile sanitare", a declarat, joi, pentru BIHOREANUL primarul din Ineu, Dumitru Togor (foto).

Edilul confirmă şi faptul că Durpex Construct a încasat deja aproape toţi banii şi consideră că sesizarea făcută de prefect e întemeiată. „Şi eu m-am convins că firma e neserioasă, la mine în comună nici nu va mai prinde lucrări!", a încheiat Togor.

Între timp, însă, directoarea de atunci a şcolii, Sanda Radu, a demisionat din funcţie, după ce BIHOREANUL a relatat că mai multe cadre didactice nu aveau contract de muncă şi nu şi-au primit în totalitate drepturile salariale.