Înfiinţat în 2005, clubul de scufundări Nautilus a organizat sâmbătă seară, la sala de evenimente a Lotus Center, Balul Scafandrilor, la care au participat circa 80 de scafandri din Bihor, dar şi membri din judeţul Cluj.

Evenimentul a început cu un moment de reculegere în memoria fostului consilierului local PSD, Lucian Uniţa, care a fost şi el membru al clubului.

Apoi, într-o atmosferă relaxată, creată mai ales de glumele MC-ului Victor Mihalcea, participanţii au urmărit o prezentare a activităţilor organizate de Nautilus în 2013, precum safari de scufundări în Egipt, la Marea Roşie, excursii în Croaţia, dar şi ieşiri în locuri exotice, ca de pildă insula Boracay din Filipine.

Pentru 2014, în afară de cursurile pentru obţinerea brevetului de scafandru, pe care le organizează în Oradea, membrii Nautilus îşi propun să iasă din nou în Egipt şi Croaţia, iar destinaţia inedită să fie Venezuela. De altfel, în sala de evenimente au şi fost expuse piese ale echipamentelor necesare scufundărilor aduse de firma Sea-Watch, parteneră a clubului.

"Am ajuns să avem peste 600 de membri. Alături de cei experimentaţi ne-am scufundat să vedem epave din al Doilea Război Mondial, noaptea pentru a vedea răpitorii care ies numai atunci, dar am ieşit şi să vedem rechinul alb", a povestit Tamas Lunca, preşedintele Nautilius şi în acelaşi timp instructor de scufundări.

Printre membrii clubului şi deţinând titlul de "master diver" se numără şi prefectul Claudiu Pop, care a participat la evenimentul de sâmbătă seară alături de soţia sa. Prefectul, împreună cu alţi şase scafandri, a jurizat concursul de Miss şi Mister Nautilus Dive, la care au participat 6 fete şi 7 băieţi, toţi scufundători.

După proba prezentării în costume de neopren, concurenţii au fost supuşi unui test de cunoştinţe despre scufundare. La finalul serii, după un moment muzical oferit chiar de una dintre concurente, Andreea Benea, dar şi unul de tango argentinian, juriul a dezvăluit că Miss Nautilus a devenit clujeanca Sigina Luca, iar Mister, tânărul poloist de la Crişul Lancetti, Antonio Alexandrescu, fiul arbitrului internaţional de polo, Adrian Alexandrescu. Cei doi au primit drept premiu câte o excursie de scufundări în Croaţia.