Prefectul judeţului Bihor, Claudiu Pop (foto stânga), va fi eliberat din funcţie în cursul zilei de joi, 25 mai, înlocuitorul acestuia urmând să fie Ioan Mihaiu (foto dreapta), şeful Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Bihor.

Fără a fi membru cu carnet al PSD, Mihaiu a fost susţinut de acest partid pentru ocuparea funcţiei de la Finanţe.

Chestiune de timp

Decizia de schimbarea a prefectului de Bihor urmează să fie luată în cadrul şedinţei de Guvern de joi, care e programată să înceapă la ora 15, dar a fost deja comunicată, neoficial, în teritoriu, celor vizaţi.

Contactate de BIHOREANUL, cele două personaje au refuzat să comenteze, deocamdată, chestiunea.

Înlocuirea prefectului Claudiu Pop vine pe fondul răcirii tot mai accentuate a relaţiilor dintre acesta şi liderul filialei PSD Bihor, Ioan Mang, vizibilă cel mai pregnant cu ocazia referendumului privind unirea Oradiei cu Sînmartinul, unde reprezentantul Guvernului, fost lider PSD Bihor, s-a pronunţat împotriva liniei impuse de Mang, de boicotare a proiectului primarului liberal Ilie Bolojan.

Un alt reproş adus lui Pop de către liderul PSD Bihor a fost faptul că nu a contestat legalitatea unor hotărâri ale Consiliului Local Oradea promovate de Bolojan. Mazilirea era, deci, doar o chestiune de timp...

Discuţii la PSD

În jurul orei 10.30, în biroul şefului PSD Bihor din sediul Consiliului Judeţean s-au adunat mai mulţi primari, consilieri şi şefi de instituţii, subiectul schimbării prefectului fiind abordat de câţiva dintre participanţi, care au vrut să afle detalii de la Mang, în condiţiile în care acesta era discutat, în secret, de câteva luni.

Potrivit unuia dintre cei prezenţi la întâlnire, şeful PSD Bihor a susţinut, însă, că nu avea habar despre schimbarea prefectului. "A spus că nu ştie nimic", a relatat BIHOREANULUI unul dintre PSD-iştii prezenţi în biroul lui Ioan Mang.