Prefectul de Bihor, Dumitru Ţiplea, s-a vaccinat anti-Covid, marţi, la centrul organizat în cadrul fostului spital militar din Oradea, unde în aceeaşi zi au primit prima doză de vaccin şi subprefecţii Horia Carţiş şi Tibor Feneşi. 

Conform strategiei de vaccinare, în etapa a II-a pot primi vaccinul anti-Covid şi lucrătorii care desfăşoară activităţi în domenii esenţiale, inclusiv "personalul cheie" pentru funcţionarea instituţiilor statului. 

După ce prefectul şi subprefecţii de Bihor au primit prima doză de vaccin, Prefectura Bihor a publicat pe pagina oficială de Facebook mai multe fotografii care surprind momentul, precizând că administrarea a avut loc la centrul din cadrul Spitalului Clinic "Avram Iancu" Oradea, deschis încă din etapa I.

În imagini se vede că Ţiplea a purtat un tricou inscripţionat cu mesajul "#RoVaccinare" şi cu adresa platformei naţionale cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19.

Prefectul Dumitru Ţiplea s-a exprimat pro-vaccinare încă de la debutul campaniei, spunând că aceasta poate fi soluţia pentru revenirea la o viaţă normală.

"Începem anul cu speranţa că vaccinarea ne va permite să revenim cât mai curând la o viaţă normală, cu toţii. Decizia de a ne vaccina ţine de fiecare dintre noi, dar numai împreună, printr-un efort comun, putem pune capăt pandemiei. Până atunci, însă, trebuie să respectăm în continuare regulile şi măsurile sanitare, care şi-au dovedit deja eficienţa", a transmis, în mai multe rânduri, prin comunicate, prefectul de Bihor.