Atenuarea crizei sanitare în Bihor face ca autorităţile să se ocupe şi de alte probleme.

Prefectura Bihor a anunţat marţi, printr-un comunicat de presă, că la solicitarea prefectului Dumitru Ţiplea, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Cluj a prezentat un raport privind stadiul lucrărilor de reabilitare a DN76 Oradea-Deva.

Conform raportului, se lucrează în această perioadă în sectorul 3, cuprins între km 166 (Hidişelu de Sus) şi km 180 (Oradea).

Lucrările cuprind realizarea suprastructurii podului din staţiunea Băile Felix, asfaltarea cu mixtura BAD20 în comuna Sânmartin, realizarea de rigole carosabile şi de rigole pereate, precum şi realizarea de căi de acces către proprietăţile adiacente drumului.

Potrivit informării, luni, 4 mai, în sectorul 3 lucrările erau realizate în proporţie de 53%.

Acestea sunt executate de asocierea firmelor Drum Asfalt SRL, Trameco SA şi Drumuri Bihor SA (Selina Grup), valoarea contractului de execuţie fiind de 31,14 milioane lei.

Reabilitarea DN76 Oradea-Deva, începută cu mai bine de un deceniu în urmă, are o valoare totală de aproape 162 milioane lei, iar finalizarea obiectivului este cea mai mare investiţie programată în acest an de Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Cluj în zona de Nord-Vest a ţării.