Prefectul de Bihor, Dumitru Ţiplea, i-a chemat, joi, la şedinţă pe responsabilii privind deszăpezirea pe şoselele din judeţ, spunându-le că este nemulţumit de felul în care s-a acţionat în mai multe zone, fiind vorba concret de: Leş, Tinca, Tileagd, Tilecuş, Aştileu, Popești, Hidişel şi Holod.

Conform unei informări transmise, vineri, de Cancelaria Prefectului, la întâlnirea convocată de Ţiplea - în calitate de coordonator al Comandamentului Judeţean pentru deszăpezire şi combaterea poleiului - au participat reprezentaţii Consiliului Judeţean Bihor, Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ), Serviciului Rutier din cadrul IPJ, precum şi directorii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj şi Secţiei Drumuri Naţionale Oradea.

"În cadrul şedinţei prefectul şi-a exprimat nemulţumirea faţă de modul în care au fost gestionate activităţile în acest interval, în special în zonele Leş, Tinca, Tileagd, Tilecuş, Aştileu, Popesti, Hidişel şi Holod şi a făcut un apel către cei prezenţi să aplice măsurile necesare pentru deszăpezirea eficientă a drumurilor la nivelul întregului judeţ", se arată în comunicatul Prefecturii.

Mai mult decât atât, prefectul de Bihor "a solicitat reprezentanţilor IPJ, dacă va fi cazul, să aplice amenzi companiilor responsabile cu deszăpezirea drumurilor, şi, totodată, a solicitat demararea unor acţiuni de verificare în trafic a echipării autovehiculelor pentru condiţii de iarnă". 

Amintim că joi au apărut pe reţelele de socializare mai multe imagini cu şosele acoperite cu zăpadă în diferite zone ale judeţului Bihor, lucru care a dus inclusiv la tamponări. 

Drumurile naţionale care traversează Bihorul sunt în administrarea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), drumurile judeţene sunt gestionate de CJ Bihor, iar drumurile comunale sunt în administrarea primăriilor din judeţ. Toate aceste instituţii au obligaţia de a se asigura că şoselele sunt curăţate şi nu reprezintă un pericol pentru şoferi.