Luni, la sediul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bihor, s-au vaccinat primii bihoreni cu vaccinul Cantgrip, produs de Institutul Cantacuzino din Bucureşti pentru combaterea gripei AH1N1.

"Duminică au ajuns în Bihor peste 41.000 de doze de vaccin gripal pandemic, iar azi (n.r. luni), noi ne vom vaccina, pentru a da tonul acestei acţiuni şi pentru a da încredere populaţiei", a spus Marius Pîrcioagă, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, după ce a prezentat jurnaliştilor fiolele de 0,5 mililitri de vaccin Cantgrip, produs la Institutul Cantacuzino din Bucureşti. "DSP a întocmit colective de specialitate care se ocupă cu coordonarea acestei acţiuni de vaccinare", a declarat Pîrcioagă, precizând că vineri va începe, cel mai probabil, prima tranşă de vaccinare în Bihor.

Primii vaccinaţi în Bihor au fost prefectul Gavrilă Ghilea, şeful DSP Bihor şi Florian Bodog, managerul Spitalului Clinic Judeţean Bihor, spitalul cu cei mai mulţi angajaţi din judeţ. "Nu doare absolut deloc", a garantat Bodog.

Potrivit lui Pîrcioagă, această primă tranşă de vaccin va ajunge pentru imunizarea a 61% din personalul medico-sanitar, 54% dintre liceenii bihoreni cu vârstă de peste 16 ani, 70% dintre studenţii şi cursanţii unităţilor post-liceale. "Pentru structurile judeţene ale Ministerului de Interne s-a repartizat, în primă fază, 4.600 de doze", a precizat şeful DSP Bihor.

Până în prezent, în Bihor au fost confirmate 12 cazuri de infectare cu virusul pandemic AH1N1.