Premiul "Victimă colaterală" se acordă prefectului Gavrilă Ghilea, pentru felul în care a ajuns la mijloc, când nici cu gândul nu gândea, în războiul pedelisto-pedelist.

Război în care una dintre tabere, adică cea a Elenei Udrea, ministra în subordinea căreia se află Compania Naţională de Investiţii, a dat pe goarnă că predecesorul său de la Ministerul Dezvoltării Regionale, Vasile Blaga, aflat în cealaltă tabără, a atribuit firmei prefectului de Bihor lucrările de construire a unei săli de sport în satul său natal, Petrileni.

Dar să nu credeţi că pe blonda de la Cotroceni, care îl sprijină pe Boc (şi care la rândul lui îl sprijină pe Petru Filip) a apucat-o dintr-o dată simţul dreptăţii!

Darea-n gât n-a avut alt scop decât să-i arate lui Ghilea pisica, pentru ca prefectul să stea în banca lui şi să nu-l mai sprijine pe deputatul Ştefan Seremi în încercarea de a se aşeza în locul lui Filip la cârma PDL Bihor. Încurcate-s căile portocaliilor, care când nu mai au cu cine se război se omoară între ei...