Prefectul Gavrilă Ghilea s-a deplasat luni în Beiuş, unde a muncit cot la cot cu voluntarii Habitat pentru Umanitate din judeţ şi din Statele Unite pentru a termina în timp o locuinţă care va fi oferită unei famili nevoiaşe, printr-un program special de Paşte.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii, răspunzând la invitaţia voluntarilor Habitat, Ghilea a muncit la construcţia unei locuinţe care va fi predată la cheie, în Vinerea Mare, unui cuplu care suferă de handicap acustic şi de vorbire, dar ai cărui copii nu au dizabilităţi.

"Cu ocazia prezenţei pe şantier, prefectul a vizitat locuinţe date în folosinţă în cei aproape 12 ani de când a fost demarat proiectul Habitat for Humanity în judeţul nostru, de către oameni pentru care solidaritatea este un principiu de viaţă", se arată în comunicatul Prefecturii.

Potrivit unui comunicat trimis de reprezentanţii Habitat pentru Umanitate Beiuş, mai mult de 40 de voluntari au început luni construcţia Casei de Paşti. "Am primit invitaţia celor de la Habitat şi am dorit să-i dau curs pentru că apreciez foarte mult ceea ce fac. Doresc să încurajez realizarea a cât mai multor astfel de acţiuni în folosul comunităţii din tot judeţul şi cred că prin implicarea noastră a tuturor putem face ca fiecare comunitate să prospere", a declarat Gavrilă Ghilea, potrivit comunicatului.