Prefectul Bihorului, Ioan Mihaiu, a convocat miercuri o întâlnire neoficială cu şefii de instituţii publice din judeţ, cerându-le să facă voluntariat în zonele afectate de furtuna devastatoare de duminică, unde numeroşi bihoreni se grăbesc să-şi repare acoperişurile.

"Le-am cerut să se implice voluntar, iar angajaţii fiecărei instituţii să repare măcar un acoperiş din zonele afectate. Este un gest umanitar pe care ar trebui să-l facem cu toţii, fiecare avem părinţi, bunici... În aceste zone afectate sunt oameni bătrâni care abia se pot deplasa, cu atât mai puţin să-şi repare acoperişurile", a declarat prefectul Ioan Mihaiu, miercuri, pentru BIHOREANUL.

Practic, prefectul i-a îndemnat pe directorii de deconcentrate să-şi convingă colegii din instituţii să facă donaţii sau să meargă efectiv să muncească în satele unde furtuna a făcut ravagii. Acelaşi mesaj, Mihaiu l-a transmis şi către primarii din localităţile sau comunele neafectate.

Prefectul a mai spus că, aşa cum a arătat BIHOREANUL, magazinele şi depozitele din zonele afectate au scumpit materialele de construcţii. "De la 2 lei, ţiglele s-au scumpit ieri la 3 lei bucata, azi la 4 lei. Asta e, unii aşa înţeleg să facă afaceri, din păcate nu putem interveni. Dar putem să-i ajutăm pe oameni", a mai spus Mihaiu.

Întâlnirea prefectului cu directorii s-a ţinut în absenţa jurnaliştilor, însă prefectul susţine că ideea sa a fost bine primită.  

"Prefectul recomandă de asemenea tuturor primăriilor neafectate, companiilor,  ONG-urilor, bisericilor şi altor organizaţii să nu rămână indiferente faţă de situaţia celor încercaţi în această perioada şi să se implice, atât cât pot, fizic şi/sau financiar, în acest act de normalitate, fiind datoria noastră civică şi morală, a tuturor, să facem acest gest", se arată într-un comunicat transmis miercuri de Instituţia Prefectului.

Potrivit aceluiaşi document, miercuri, 8 localităţi din Bihor sunt în continuare fără curent, fiind afectaţi 1.092 de consumatori. 46 de echipe lucrează pentru remedierea avariilor.