Cetățenii pot achita acum taxa pentru emiterea pașaportului simplu temporar și a celui simplu electronic la orice unitate CEC Bank din județul Bihor, a anunţat miercuri Prefectura Bihor.

Potrivit unui comunicat al acestei instituţii, serviciul de încasare a taxei de pașaport va fi disponibil începând de miercuri, 6 septembrie, de lunea până vinerea, în intervalul orar 8:00-16:30, iar comisionul pentru depunere este de 8 lei.

Pentru a achita taxa pentru pașaport la unitățile CEC, deponentul trebuie să prezinte un act de identitate valabil. În cazul în care depunerea se face pentru un copil minor sau pentru un terț, este necesar și actul de identitate al acestuia, în original sau în copie.

Cea mai apropiată unitate a CEC față de sediul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Bihor se află la circa 2 minute, pe Calea Republicii nr. 27.

Rămân valabile și celelalte modalități de plată a taxei de pașaport (numerar la casieria Prefecturii Bihor, la Trezoreria Oradea și la oficiile poștale prin mandat poștal, iar prin virament bancar la sediul oricărei bănci sau online, prin internet banking).

Prefectura aminteşte că taxa pentru emiterea unui pașaport simplu electronic pentru copii sub 12 ani, valabil timp de trei ani, este de 234 lei, taxa pentru pașaportul simplu electronic eliberat pentru persoane peste 12 ani, valabil pe cinci ani, este de 258 lei, iar taxa pentru pasaportul simplu temporar, cu valabilitate de un an, este de 96 lei.

Acestor taxe li se adaugă comisionul bancar de 8 RON în cazul plății taxei în unitățile CEC Bank.