Prefectura Bihor a anunţat marţi că la nivelul întregii ţări va fi implementat un sistem naţional de programare online la Serviciile Publice Comunitare pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple, ceea ce va determina modificări în modul în care bihorenii vor putea să-şi facă programări online la acest serviciu.

„La nivelul conducerii Ministerului Afacerilor Interne s-a decis implementarea unor măsuri privind structurarea similară a conținutului informațional din paginile de internet ale Instituțiilor Prefectului, asigurându-se o identitate a acestora la nivel național. Astfel, începând cu data de 9 ianuarie 2018 rezervarea online pentru Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Bihor se va face prin intermediul platformei naționale ePasapoarte.ro. Această platformă va fi parte integrantă a noului site al instituției noastre, care urmează a fi lansat online în următoarele zile, modernizat și uniformizat la nivelul tuturor instituțiilor prefectului, respectând aceleași criterii de identitate vizuală, funcțională, structurală și de conținut”, se arată într-un comunicat dat publicităţii de Prefectura Bihor în cursul zilei de marţi.

Practic, conform şefului Cancelariei prefectului Ioan Mihaiu, Răzvan Puia, „conducerea MAI a decis uniformizarea structurii site-urilor tuturor Prefecturilor din ţară”.

În Bihor, programarea online la Serviciul de Paşapoarte judeţean se poate face, de mai mulţi ani, accesând pagina de internet a Prefecturii (www.prefecturabihor.ro), de unde pot deschide secţiunea „Serviciul Paşapoarte” ( http://www.prefecturabihor.ro/directii/Pasapoarte/index.htm) pentru a ajunge la  butonul „Rezervare online”, care îi trimite la pagina http://www.serviciicomunitare.eu/.

După uniformizarea site-urilor tuturor prefecturilor din ţară, bihorenii - ca dealtfel locuitorii oricărui alt judeţ interesaţi să se programeze online la serviciile de Paşapoarte - vor avea la dispoziţie un singur link, către pagina http://epasapoarte.ro/.

Pe site-ul Prefecturii Bihor există, de altfel, de marţi, un link către platforma ePasapoarte.ro.

„Uniformizarea site-urilor prefecturilor şi implicit legătura cu platforma ePasapoarte.ro va fi făcută la nivel naţional probabil până în luna martie. Până atunci, cetăţenii din Bihor pot folosi metoda actuală pentru a se programa”, a explicat şeful Cancelariei Prefecturii Bihor, Răzvan Puia.