Ambasadorul Canadei, Joanne Lemay, a făcut, luni, prima sa vizită în Bihor, fiind primită de prefectul Claudiu Pop, căruia - potrivit unui comunicat de presă - i-a mulţumit "pentru sprijinul acordat investitorilor canadieni din judeţul Bihor, unii dintre aceştia urmând să marcheze un deceniu de prezenţă şi dezvoltare" în această zonă a ţării.

În timpul convorbirilor, la rându-i, prefectul a prezentat diplomatului proiectele mari de investiţii din Bihor, propunând căi de colaborare cu companii canadiene în mai multe domenii, precum turismul, transporturile aeriene şi rutiere, exploatarea minieră.

La întâlnirea cu consului Germaniei de la Timişoara, Rolf Maruhn, la care a participat şi preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Cornel Popa, diplomatul a afirmat că "judeţul Bihor este un punct dinamic din punct de vedere economic, cu oportunităţi de dezvoltare a afacerilor".

Cu acest prilej, şeful CJ, Cornel Popa, a transmis oficial companiilor germane invitaţia de a investi în viitorul parc industrial de la Tileagd şi, de asemenea, a tatonat posibilitatea ca investitorii din construcţii să fie interesaţi de lucrări şi concesiuni pe tronsonul din Bihor al Autostrăzii Transilvania.