Instituţia Prefectului a anunţat miercuri că Guvernul României a alocat "integral, în timp record" fondurile necesare pentru înlăturarea efectelor produse de inundaţiile din luna iunie în judeţul Bihor.

În urma unei analize făcute de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Prefectura a solicitat de la nivel central alocarea unei sume de 13,3 milioane lei din fondul de intervenţie.  

"Toate cele 22 de unităţi administrativ-teritoriale, totalizând 67 de localităţi, cuprinse în raportul înaintat de CJSU Bihor către Guvernul României, au beneficiat de fondurile solicitate pentru efectuarea lucrărilor de refacere a obiectivelor de infrastructură, respectiv drumuri comunale, judeţene, poduri, podeţe şi lucrările de apărare de pe cursurile de apă", se arată în informarea transmisă de Cancelaria Prefectului. 

Cea mai mare sumă, de 1,97 milioane lei, a fost alocată Consiliului Judeţean Bihor pentru refacerea a două poduri, a unui podeţ, precum şi a cca 9 kilometri de drumuri judeţene. 

Rapoartele de evaluare a pagubelor au fost întocmite în urma inspecţiilor în teren, de comisii de specialişti constituite la ordinul prefectului Dumitru Ţiplea.