Prefectul de Bihor, Dumitru Țiplea, a întocmit un proiect de Hotărâre de Guvern, trimis Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin care solicită 1,71 milioane de lei în vederea remedierii pagubelor produse de viituri la începutul lunii decembrie a acestui an în mai multe localități din județ.

Demersul reprezentantului Guvernului vine după ce, joi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat rapoartele privind evaluarea pagubelor produse în perioadele 30 noiembrie-02 decembrie și 13-15 decembrie în 14 localități din județul Bihor.

Conform unei informări a Prefecturii, raportul-sinteză arată că viiturile au afectat obiective de infrastructură, case, obiective sociale și administrative, obiective economice, drumuri județene, comunale, drumuri forestiere și agricole, poduri și podețe, valoarea totală a pagubelor fiind estimată la 1,710.000 lei. Localitățile afectate au fost Călățea, Vadu Crișului, Groși, Sâmbăta, Rotărești, Ogești, Topa de Sus, Hidișel, Dobrești, Roșia, Coșdeni, Lacu Sărat, Lugașu de Sus și Dijir.

„Felicit rapiditatea și implicarea cu care au acționat echipele de intervenție în localitățile afectate. Totodată, apreciez celeritatea cu care primarii din aceste localități au înaintat către Instituția Prefectului rapoartele operaționale, pentru a solicita fondurile necesare”, a transmis prefectul Dumitru Țiplea.

Conform proiectului de hotărâre înaintat către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, fondurile pentru înlăturarea efectelor inundațiilor vor putea fi alocate prin decizia Guvernului, din Fondul de intervenție aflat la dispoziţia Guvernului din bugetul de stat pe 2023.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!