Prefectura Bihor a anunţat printr-un comunicat de presă că în zilele de 7 şi 8 februarie (joia şi vinerea aceasta), precum şi în zilele de 14 şi 15 februarie (săptămâna viitoare, tot joi şi vineri), instituţia nu va avea program cu publicul după orarul obişnuit, motivul fiind "evenimente care se vor desfăşura în sediul instituţiei noastre".

Cu toate că Prefectura nu a dat detalii privind aceste evenimente, BIHOREANUL a aflat că este vorba despre singura reuniune pe care Oradea, conform programărilor Guvernului, o găzduieşte în cadrul preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene din acest semestru (ianuarie – iunie 2019).

Este vorba despre întruniri de lucru ale unui grup de experţi europeni care, conform site-ului Ministerului Mediului, vor discuta la Oradea despre "avansarea implementării Acordului de la Paris".

Acordul de la Paris este un tratat încheiat în 2015 de către majoritatea statelor membre ale Organizaţiei Naţiunilor Unite, pentru a reglementa măsurile de reducere a emisiilor de carbon, începând cu anul 2020, conţinând un plan de acţiune pentru limitarea încălzirii globale sub 2 grade Celsius, ceea ce presupune numeroase măsuri cu impact economic puternic în industrii diverse, de la cea energetică până la cea a producţiei diverselor bunuri de consum.

Dat fiind evenimentul, Prefectura Bihor recomandă cetăţenilor care doresc să se înscrie în audienţe pentru zilele de 7 şi 14 februarie să o facă telefonic (la numărul 0259-467.800), dar pentru data de 21 februarie.

În perioada sus menţionată, cererile pentru apostilarea actelor vor fi preluate între orele 9.00 şi 11.00 într-un birou din curtea interioară a Prefecturii, spre care cetăţenii vor fi îndrumaţi de către paznicul de la intrarea în instituţie. Eliberarea actelor apostilate se va face în acelaşi birou, între orele 14.00 şi 15.00.