Prefectul Gavrilă Ghilea amendează lipsa de seriozitate a Consiliului Judeţean Bihor cu privire la descentralizarea programului lapte corn.

Pentru că, aşa cum a avertizat BIHOREANUL, au rămas mai puţin de trei săptămâni până la debutul anului şcolar şi s-a ajuns la un impas în privinţa aplicării programului lapte corn din cauza Consiliului Judeţean, care a decis să descentralizeze programul fără a cere în prealabil acordul primăriilor, prefectul a convocat joi o şedinţă de urgenţă cu toţi factorii implicaţi.

La întâlnire au participat membrii Comisiei judeţene pentru ducerea la îndeplinire a prevederilor OUG 96/2002, comisie a cărui preşedinte este Gavrilă Ghilea, reprezentanţi ai CJ, Inspectoratului Şcolar, DSP, DSVSA, Protecţiei Consumatorilor, fiind invitat şi secretarul Consiliului Local Oradea, care, după se ştie, a refuzat primul preluarea programului.

"Cei de la Consiliul Judeţean ar fi trebuit să consulte Comisia Judeţeană pentru ducerea la îndeplinire a prevederilor OUG 96/2002 înainte de a da Hotărârea 145 din 30 iunie cu privire la descentralizare. Nu au făcut acest lucru. Noi le-am solicitat să se întâlnească cât mai repede şi să găsească o soluţie pentru că au mai rămas doar câteva săptămâni până la începerea anului şcolar", a declarat pentru BIHOREANUL Alice Lupeş, şefa Direcţiei juridice a Prefecturii.

Datorită timpului scurt pe care îl mai au la dispoziţie şi a faptului că tot mai multe primării se alătură municipalităţii orădene, respingând preluarea programului lapte corn, ultimele două fiind Salonta şi Aştileu, Consiliului Judeţean nu pare să îi mai rămână altă soluţie decât să se ocupe în continuare de el.

Contactat de BIHOREANUL, prefectul Gavrilă Ghilea a declarat că speră ca, la începutul săptămânii viitoare, CJ să se întrunească în şedinţă extraordinară şi să anuleze Hotărârea privind descentralizarea. "Nu ştiu dacă vor reuşi să rezolve la timp această situaţie dar sper ca luni să convoace şedinţă şi să anuleze Hotărârea dată pe 30 iunie. Chiar dacă nu vor reuşi să termine procedurile până la începutul şcolii, important este să înceapă licitaţiile iar programul să demareze cât mai repede", a afirmat Gavrilă Ghilea.

Întreaga poveste a impasului în care a ajuns programul lapte corn în Bihor, aici: "Înecaţi cu lapte: Şcoala va începe fără hrană pentru elevi, pentru că CJ şi primăriile nu se înţeleg"