Prefectura Bihor le cere din nou bihorenilor „implicare civică”, pentru a ajuta victimele inundaţiilor care în ultimele două săptămâni au afectat aproape 20 de judeţe din centrul, estul şi sudul ţării.

„Având în vedere evoluția situației meteorologice din ultima perioadă (ploi abundente, furtuni, inundații, etc.) și efectele acesteia asupra unui număr mare de cetățeni și situația critică în care se află aceștia, Instituția Prefectului Județului Bihor face un apel către toți bihorenii, pe care îi roagă să contribuie, în măsura posibilităților, cu alimente neperisabile (ulei, făină de grâu, făină de porumb, zahăr, orez, conserve de carne, conserve de pește, apă, paste făinoase,etc.) și produse de igienă personală, pentru ajutorarea celor sinistrați”, arată un comunicat dat publicităţii de Prefectura Bihor în cursul zilei de miercuri.

Conform acestuia, instituţia care reprezintă Guvernul în judeţ va înfiinţa două centre de colectare a bunurilor ce vor fi făcute de bihoreni, unul în Oradea – la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana din strada Avram Iancu nr. 9, iar celălalt în Marghita – la sediul Detaşamentului de Pompieri din strada Liliacului nr. 22.

Colectarea ajutoarelor va începe luni, 9 iulie, şi va dura până în data de 20 iulie, programul orar fiind între orele 10.00 şi 18.00.

Un apel similar a fost făcut de Prefectura Bihor, cel mai recent, în toamna anului trecut, după furtuna care a lovit zona de sud-est a judeţului, cerând firmelor să contribuie cu materiale de construcţii şi cetăţenilor cu muncă voluntară.