Instituţia Prefectului Bihor a solicitat preşedintelui Consiliului Judeţean Bihor, Pásztor Sándor, să revoce dispoziţia prin care organizează un concurs de manager la Teatrul Regina Maria şi să-l evalueze pe fostul director, Daniel Vulcu, atât pentru anul 2017, în care a fost mazilit, cât şi pentru întreg mandatul, dându-i astfel şansa la reînnoirea acestuia.

Concret, Daniel Vulcu a sesizat prin avocatul său Instituţia Prefectului Bihor, cerându-i să analizeze faptul că CJ Bihor organizează un concurs la Teatrul Regina Maria, deşi mandatul lui Vulcu, întrerupt brusc în 2017, ca urmare a unei evaluări nelegale, nu a fost finalizat. Ba mai mult, deşi instanţele au conchis că a fost mazilit nelegal, Daniel Vulcu nu a fost reevaluat.

În răspunsul pe care fostul manager l-a primit de la Prefectură - semnat de noul prefect Dumitru Ţiplea şi de şefa Serviciului Juridic, Alice-Carmen Lupeş - se arată ca "urmare a controlului de legalitate asupra Dispoziţiei nr. 445 din 13.12.2019 privind organizarea concursului de proiecte de management la Teatrul Regina Maria, în temeiul prevederilor art. 252 lit. C din Codul Administrativ aprobat prin OUG nr. 57/2019, ţinând cont de cele sesizate de dumneavoastră, am solicitat preşedintelui Consiliului Judeţean Bihor, prin adresa nr. 175 din 08.01.2020 să procedeze la revocarea Dispoziţiei 445/2019 (n.r. – de organizare a concursului) şi să finalizeze procedura de evaluare anuală a dumneavoastră pentru anul 2017 şi ulterior pe cea finală iar dacă se va impune după finalizarea procedurii de evaluare să demareze procedura de organizare a unui nou concurs de proiecte".

Dacă Pásztor va pune în practică solicitarea Prefecturii, Daniel Vulcu ar putea avea şansa unui nou mandat la cârma Teatrului Regina Maria.

Potrivit normelor în vigoare (OUG 189 din 2008, actualizată) dacă ar fi notat cu peste 9, Vulcu ar avea dreptul de a prezenta spre evaluare un nou proiect de management, care să fie baza încheierii unui nou contract, fără ca la acea procedură să poată participa şi alţi candidaţi.

"Nu ştiu ce se va întâmpla de aici înainte, dar sunt hotărât şi pregătit să mă duc până la capăt, să ne mai judecăm dacă e cazul", a declarat pentru BIHOREANUL Daniel Vulcu.

BIHOREANUL l-a contactat telefonic, însă fără succes, pe preşedintele CJ Bihor Pásztor Sándor. De asemenea, publicaţia a solicitat purtătorului de cuvânt Adrian Simon un punct de vedere din partea instituţiei, acesta spunând că va reveni cu un răspuns.

Citeşte pe aceeaşi temă:

"O luptă pentru dreptate": Daniel Vulcu continuă procesele cu CJ Bihor şi acuză că a fost îndepărtat din Teatru şi ca actor