Prefectul Bihorului, Ioan Mihaiu, gazda dezbaterii care va avea loc marţi pe tema reautorizării fermei Nutripork din Ioşia, promite că, deşi sala instituţiei pe care o conduce are o capacitate mică, orice doritor va putea lua cuvântul.

"Capacitatea sălii a fost suplimentată pentru a găzdui un număr de maxim 160 persoane, dintre care 30 de locuri dispun de microfoane fixe pentru a putea fi utilizate în lucrările dezbaterii de către participanţii interesaţi (reprezentanţi ONG, reprezentanţi asociaţii proprietari, oficialităţi etc.), respectiv va fi pus la dispoziţia celor prezenţi un microfon mobil pentru a satisface orice înscriere la luarea de cuvânt", se arată într-un comunicat al Prefecturii, transmis miercuri.

Aşadar, în loc de 100 de persoane, cât poate găzdui în mod obişnuit sala mare a Prefecturii, la dezbaterea pe tema fermei de porci vor putea participa 160 de persoane.

În plus, se arată în comunicatul Prefecturii, întâlnirea va fi transmisă live prin pagina de Facebook a Instituţiei Prefectului Bihor, pentru a putea fi urmărită în timp real de orice persoană interesată.

"În speranţa unei bune colaborări în interesul cetăţenilor judeţului Bihor, asigurăm toate părţile implicate de întreg sprijinul Instituţiei Prefectului pentru soluţionarea corectă şi transparentă a acestei situaţii", a mai transmis Mihaiu.

Dezbaterea privind solicitarea de autorizaţie de mediu depusă de Nutripork la Agenţia pentru Protecţia Mediului Bihor va avea loc pe 28 noiembrie, de la ora 16.