Duminică, antrenorii echipelor care dau jucători la lotul naţional Under 19 au fost convocaţi la Casa Fotbalului din Bucureşti de către antrenorul lotului, Lucian Burchel, şi şeful Şcolii Naţionale de Antrenori, Mircea Rădulescu.

FC Bihor, care dă cei mai mulţi jucători - trei la număr - a fost reprezentat de Gheorghe Ghiţ, care consideră normală aducerea la aceeaşi masă a antrenorilor care au jucători la lotul naţional. Mai ales că selecţionerul Burchel crede că este nevoie de o unitate în procesul de pregătire al jucătorilor care vor reprezenta România la turneul final al Campionatului European, ce se va desfăşura în ţara în august 2011.

Cât priveşte necesitatea ca jucătorii să fie convocaţi o perioadă mai lungă la pregătirile lotului naţiuonal, Ghiţ este în totalitate de acord cu propunerea lui Burchel. Jucătorii lotului ar urma să se pregătească împreună începând din luna februarie până în august, când va avea loc turneul final al CE Under 19.

"Şi eu aş face la fel dacă aş fi în locul lui Burchel. Este nevoie de omogenizarea lotului pentru a putea avea pretenţii la unul dintre primele patru locuri. Va fi foarte greu deoarece, cu excepţia a patru juniori care evolează în liga a II-a - Markus, Florea şi Mădălin Popa de la FC Bihor, şi Buş de la Unirea Alba Iulia - ceilalţi joacă în liga a III-a. Ori, pentru o echipă cu pretenţii la un loc în partea superioară a clasamentului, ar fi nevoie de 3-4 jucători care să evolueze în prima ligă, dar pe aceştia nu-i avem", a declarat Gheorghe Ghiţ.

Renunţarea la cei trei jucători pe care FC Bihor îi dă lotului naţional poate afecta evoluţia echipei orădene în returul campionatului. Cu toate acestea, antrenorul orădean este dispus să renunţe le ei. "Ştiu că va fi o pierdere pentru echipă, dar în acelaşi timp sunt conştient că Markus, Florean şi Popa Mădălin au numai de câştigat în viitor. O experienţă în plus şi un CV bogat care va atârna greu în momentul în care aceştia vor dori să se transfere la alte cluburi", a mai spus Gheorghe Ghiţ.