Chiar dacă este, calendaristic, toamnă, muncitorii RER Ecologic Service sunt deja cu gândul la iarnă. Ca să se asigure că orădenii nu vor avea parte de disconfort atunci când oraşul va fi nins, operatorul licenţiat de salubritate a început revizia tehnică a utilajelor.

Toate maşinăriile şi echipamentele folosite pentru deszăpezire, conform cerinţelor Primăriei, sunt atent verificate, iar dacă se depistează eventuale defecţiuni, se fac reparaţii. În mod cert, însă, nu sunt probleme la utilajele noi cumpărate chiar în acest an de RER Ecologic Service, cu toate că şi acestea sunt controlate de specialişti.

Pregătirile pentru iarnă au început şi în Primărie. Funcţionarii revizuiesc planul de deszăpezire, care stabileşte pe ce străzi se intervine cu prioritate şi care este frecvenţa cu care utilajele trebuie să parcurgă oraşul. Cel mai probabil, nu vor surveni modificări majore faţă de planul de intervenţie de anul trecut, astfel că şi în această iarnă străzile oraşului rămân împărţite în patru categorii de urgenţă. Singura deosebire va fi că arterele nou asfaltate intră pe lista celor ce vor fi deszăpezite.

RER Ecologic Service trebuie să aibă utilajele pregătite de iarnă până cel târziu la data de 15 noiembrie.