Deşi afară încă e vreme bună şi nimeni nu vrea să se gândească la sezonul rece, operatorul licenţiat de salubritate, RER Ecologic Service, a început pregătirile pentru iarnă.

Toate utilajele necesare acţiunilor de deszăpezire au intrat în revizie tehnică, adică sunt verificate şi reparate dacă este cazul, pentru ca angajaţii companiei să nu întâmpine nicio problemă când vor trebui să intervină pe străzile urbei.

Totodată, în perioada următoare, RER va încheia contractele pentru achiziţia de materiale antiderapante ce vor fi împrăştiate pe străzile din Oradea. Ca în fiecare an, se vor cumpăra sare, nisip şi clorură de calciu.

Pentru ca intervenţiile de iarnă să se desfăşoare ca la carte, consilierii locali vor vota, în curând, planul de deszăpezire al municipiului. Acest document stabileşte cum intervin utilajele RER şi care străzi sunt prioritare când începe să ningă.

De asemenea, ca în fiecare an, reprezentanţii Primăriei vor face, la debutul iernii, o verificare a stării de funcţionare a utilajelor ce vor interveni în zilele cu ninsoare.