Şeful adjunct al Direcţiei Tehnice din Primărie, Emil Benţan, a inspectat, miercuri, utilajele pe care operatorul licenţiat de salubritate, RER Ecologic Service, le-a echipat pentru iarnă, dar şi stocurile de materiale antiderapante.

Pe terenul concesionat de operator pe strada Octavian Goga au fost aliniate 34 de utilaje specifice iernii, adică maşini dotate cu pluguri, dispozitive de împrăştiere a materialelor antiderapante ori încărcătoare frontale, dar şi maşini de transport. Totodată, un utilaj nou, de tip Mercedes Abrollkipper, adică unul dotat cu plug şi un recipient de 8 metri cubi pentru materiale antiderapante, urmează să sosească în 3-4 zile la Oradea. "Acest utilaj poate transporta 10 tone de material antiderapant", a explicat Ionel Ban, director de producţie în cadrul RER Ecologic Service.

Pe lângă utilaje, operatorul de salubritate are pregătite şi 2.700 de tone de sare, 500 de tone de nisip şi alte 200 de tone de clorură de calciu.

"Operatorul de salubritate este pregătit de iarnă. Utilajele sunt în stare de funcţionare, dotate corespunzător", a declarat Benţan, la finalul inspecţiei.

Conform prognozei meteo, până la 1 decembrie Oradea va vedea doar câţiva fulgi de zăpadă.