Societatea Termoficare Oradea a anunţat vineri dimineaţă că lucrările de reparaţii la Magistrala nr. 4 nu au putut fi finalizate încă din cauza stării avansate de coroziune a conductei din zona Magheru-Gheorghe Doja, veche de 30 de ani.

"Cu toate că în cursul zilei de ieri a fost înlocuită conducta tur a Magistralei nr. 4 pe o lungime de 6 metri, dublu faţă de cea iniţial anunţată în comunicatul nostru de joi, este nevoie a se continua şi în cursul zilei de azi cu înlocuirea pe încă o porţiune de circa 1-2 m. Această situaţie a fost constatată azi dimineaţă la orele 04.30, după umplerea conductei", se arată în informarea trimisă de Termoficare Oradea.

Ca atare, societatea va relua furnizarea agentului termic abia în noaptea de vineri, după terminarea înlocuirii noii porţiuni din conducta tur a magistralei.

"Cauza acestei şir de evenimente este starea avansată de coroziune a conductei în această zonă Magheru - Gh. Doja (pe o lungime de peste 200 metri) din cauza vechimii de 30 de ani, dar şi faptul că în anii precedenţi nu s-au găsit soluţiile de finanţare pentru lucrările de înlocuire a lor. Această zonă este cuprinsă în etapa a 2-a de lucrări din cadrul POS Mediu (cu fonduri europene)", mai susţin reprezentanţii Termoficare.

Punctele termice şi zonele afectate care au rămas fără apă caldă şi căldură încă de marţi, 21 ianuarie, sunt: PT 300 - 303, 836, 839, 840, 844, 845, 856, 868, 878, 883, 890 (zona Dunărea - Republicii, Delavrancea, Parcului, Parcul Brătianu, Dragoş Vodă, zona Barierei - Clujului, zona CET 2, zona Complex Lotus Center, cart. Velenţa - parţial, cartierul Prima, cart. Nufărul 1 şi Nufărul 3 până la Universitatea Emanuel) plus cele din Sânmartin şi Băile Felix, respectiv punctele termice individuale ale utilizatorilor.