Premieră de zile mari pentru baschetbaliştii orădeni de la CSM, care au obţinut prima victorie din istorie în deplasare cu CSU Asesoft Ploieşti, încheind partida cu scorul de nouă puncte diferenţă în favoarea lor (25-19, 13-18, 29-14 şi 27-34).

Primul coş al partidei a fost marcat de Ivan Timermanis, de la distanţă, după care Oradea a răspuns cu un parţial de 11-0, care a dus echipa adversă să ceară timp. Apoi echipele s-au dezlănţuit, astfel că la final scorul a fost de 94 la 85.

Meciul a fost dinamic din toate punctele de vedere. În condiţiile în care după sfertul al treilea, cel decisiv, orădenii aveau un avantaj de 20 de puncte, jucătorii de la Asesoft au comis fault pe aproape fiecare posesie a orădenilor, reducând astfel considerabil din handicap, dar nu îndeajuns.

Potrivit totalbaschet.ro, partida s-a soldat cu 18 faulturi, greşeli personale, comise de gazde, plus un fault tehnic, astfel că în ultimele minute de joc CSM a beneficiat de 29 de aruncări libere. Orădenii au avut, însă, şi puncte slabe, căci au ratat 15 lovituri de pedeapsă.

În această partidă nu a evoluat Milos Pesic, unul dintre pilonii de bază ai CSM.

De la CSM s-au remarcat Maric, cu 20 de puncte şi 5 recuperări, Topcov, cu 20 de puncte şi 7 recuperări, Franklin, cu 18 puncte, 8 pase decisive şi 5 recuperări, Dilon cu 14 puncte şi 6 pase decizive, şi Ţibârnă, cu 11 puncte.

De la gazde, cei mai buni jucători au fost Tudor (19 puncte), Nyakundi (15 puncte, 4 recuperări), Hargrove (13 puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive), Stănescu (12 puncte), Burlacu (10 puncte şi 5 recuperări).

Partida de vineri este prima câştigată de orădeni pe terenul prahovenilor şi a treia din istoria confruntărilor directe.

În urma rezultatului, CSM Oradea a auns pe locul I în clasament, cu 11 puncte, însă după partida între Gaz Metan Mediaş şi U Mobitelco Cluj Napoca, încheiată 92-80, a coborât pe doi.