Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria din Oradea a pregătit spectacolul „Muzicanții din Bremen”, într-o nouă variantă, modernă, adaptată după povestea Fraților Grimm, sub îndrumarea regizorului Ciprian Huțanu. Premiera se va juca casa închisă, următoarea reprezentație fiind în 22 octombrie, de la ora 11.

Potrivit unui comunicat transmis de instituţia de cultură, spectacolul păstrează esenţa poveştii originale a patru animale - un măgar, un câine, un cocoş şi o pisică - care decid să-şi urmeze visul de a deveni muzicanţi în Bremen.

Producţia oferă însă o abordare contemporană, plasând acţiunea în prezent şi creând personaje moderne, textul fiind mult adaptat.

Un aspect central al spectacolului rămâne prietenia care se dezvoltă între aceste fiinţe diferite, în ciuda nedreptăţilor suferite.

"Ciprian Huţanu este fondator al companiei de teatru de animaţie, teatru de păpuşi şi teatru experimental Synchret, actor, regizor de teatru de animaţie şi profesor universitar la Universitatea de Arte "George  Enescu" din Iaşi. (...) Pentru spectacolul trupei de teatru orădene semnează atât regia, cât şi adaptarea şi dramatizarea textului", se arată în comunicat.

Spectacolul a mai fost prezentat publicului orădean la teatru şi în 2010, însă acum este vorba despre o nouă regie şi distribuţie.

Coloana sonoră este compusă de pianistul şi compozitorul Cári Tibor, iar scenografia este semnată de Oana Cernea. Asistentul regizorului pe parcursul repetiţiilor a fost actriţa Armanca Serac.

Din distribuţie fac parte actorii Iulia Dinescu, Alexandru Pop, Florian Silaghi, Consuela Egyed, Igor Lungu şi Andrei Fazecaş.

La premiera spectacolului, de duminică, nu mai sunt bilete disponibile, însă doritorii îşi mai pot achiziţiona bilete pentru următoarea reprezentaţie, care este programată duminică, în 22 octombrie, de la ora 11, tot la Sala Arcadia.

Tichetele pot fi cumpărate online de pe Eventim.ro sau de la agenţia teatrului.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!