Filmul de scurt-metraj "Eu n-am curaj", realizat de către Ciprian Ciuciu (scenaristul, regizorul şi unul dintre producătorii filmului) împreună cu Marcel Adorjan (producător) în urma unei seri de strângere de fonduri a avut premiera vineri seară la Casa de Cultură a Municipiului.

Început cu magie

Sala ARLUS a fost plină cu aproximativ 160 de spectatori dornici să vadă care este de fapt subiectul şi conţinutul filmului, ţinut secret până atunci de realizatori. Aşteptările le-au fost amânate pentru că evenimentul a început cu un număr de magie al iluzioniştilor Eduard şi Bianca, urmat de un monolog comic susţinut de actorul Sebastian Lupu, în rolul lui Constantin Tănase din spectacolul "Nu-s parale-n buzunare".

Înainte de proiecţia scurt-metrajului, realizatorii şi actorul principal al filmului Răzvan Vicoveanu au urcat pe scenă şi le-au mulţumit tuturor celor care au susţinut proiectul. "Voi veţi fi criticii noştri", a spus Vicoveanu.

Filmat în minte

Filmul, întins pe 17 minute, vorbeşte despre un om "încătuşat psihic", după cum l-a caracterizat Ciprian Ciuciu, care vrea să fie filmat în timp ce se masturbează pentru a vedea cum arată momentul în care atinge orgasmul şi dacă poate rememora uitându-se trăirile pe care le-a avut.

Pelicula îl arată pe personajul principal într-un monolog interior continuu între "Eul" care îşi doreşte cu ardoare acest lucru şi cel care îl temperează. Pe parcurs, sunt prezentate încercările nereuşite ale personajului de a se filma singur, dar şi incapacitatea lui de a le cere prietenilor să o facă.

Punctul culminant al scurt-metrajului este momentul în care personajul se masturbează în final în faţa camerei, care era focalizată pe faţa sa. Însă, finalul îl prezintă făcând acest lucru în baie şi fără camere, ca atare îşi imaginase doar că era filmat şi nu reuşeşte să-şi îndeplinească dorinţa.

Scurt-metrajul a fost aplaudat în picioare de cei prezenţi în sală, însă unii dintre cei prezenţi au fost sceptici că pelicula a reuşit să transmită mesajul pe care realizatorii ei l-au gândit.