După naţionalele de polo şi handbal, şi prima reprezentativă de baschet masculin a României va veni la Oradea pentru un stagiu de pregătire şi jocuri amicale.

Astfel, în perspectiva pregătirii preliminariilor Campionatului European, echipa de baschet masculin seniori a ţării noastre se va afla la Oradea în această vară de mai multe ori. Mai întâi, din 25 iunie până în 5 iulie, într-o perioadă de pregătiri, apoi, după ce între 6 şi 8 iulie se va afla în Ungaria pentru două jocuri cu reprezentativa ţării vecine, între 8 şi 12 iulie iarăşi se va pregăti la Oradea, iar între 13 şi 15 ale aceleaşi luni va susţine două confruntări cu naţionala maghiară în Arena "Antonio Alexe".

După aceea, baschetbaliştii tricolori vor mai rămâne în municipiul de pe Criş, până pe 18 iulie, când vor pleca spre Portugalia.

Din echipa reprezentativă de baschet masculin, condusă de pe bancă de antrenorul Marcel Ţenter, vor face parte şi trei componenţi ai echipei CSM Oradea, este vorba despre Titus Nicoară, Bogdan Ţîbîrnă şi Lazar Laszlo.

În grupa din preliminariile pentru Campionatul European România la va avea ca adversare pe echipele Bulgariei şi Islandei. Primul joc va fi pe 1 august, la Constanţa cu Bulgaria.

De precizat că este pentru prima dată când echipa naţională de baschet masculin seniori a României vine la Oradea.