Copiii au fost întâmpinaţi, chiar la intrarea în holul Casei de Cultură a Sindicatelor, de prinţesele Lucia Rogoz şi Denisa Vlad şi de prinţul Andrian Locovei, pregătiţi să-i introducă în atmosfera de poveste. După ce au stat la coadă răbdători, minute în şir, pentru a fi pictaţi pe faţă de artiştii Adela Lazăr şi Richard Balint costumaţi în clovni, micuţii însoţiţi de părinţi şi bunici au umplut sala de spectacole la premiera "Fetiţa cu chibrituri" susţinută de actorii trupei Iosif Vulcan: Mihaela Gherdan, Anca Sigmirean, Alina Leonte, Tiberiu Covaci, Corina Cernea, Pavel Sîrghi, Ion Ruscuţ, Angela Huşanu şi George Voinese.

Decorurile realizate de Vasilatos Ianis, muzica de Florin Comişel şi prestaţia actorilor i-au cucerit pe toţi chiar de la început. Povestea de Andresen, adaptată de Anghel Cârstea, în regia lui Eugen Ţugulea, vorbeşte de cei născuţi sub o stea mai puţin norocoasă, cum ar fi fetiţa cu chibrituri, dar care, cu ajutorul prietenilor, pot depăşi orice obstacol, îşi pot aduce visul la îndeplinire şi pot deveni chiar mai buni.

Pe viscolul din noaptea de Anul Nou, Cristine stătea desculţă, înfometată şi înfrigurată pe stradă, şi nu voia să meargă acasă de frica tatălui care o bătea dacă nu aducea bani. Ea vindea chibrituri pentru câţiva bănuţi, iar prietenii ei, doi băieţi de pe stradă la fel de ghinionişti ca ea, dar mai descurcăreţi, îi aduc mâncare, pantofi şi speranţa că împreună pot învinge sărăcia şi frigul. Sfârşitul a fost conturat de actori într-un mod fericit, deoarece Cristine, la sfârşitul visurilor imaginate la lumina chibriturilor, e găsită la timp de prietenii ei şi de familie. Ea îşi revine din îngheţ şi îşi dă seama că visele ei s-au împlinit: tatăl ei devine mai bun, cei doi prieteni prinşi de poliţist reuşesc să scape, şi fetiţa bogatului negustor îşi oferă păpuşa cea nouă şi prietenia.

Spectacolul este adresat atât celor mari, dar mai ales copiilor, care au apreciat povestea, au aplaudat cântecelele şi jocul păpuşilor, concepute de Pavel Sîrghi. Iar peste două săptâmămâni povestea continuă, în cadrul proiectului "Duminica e ziua copilului", cu un alt spectacol, tot la Casa de Cultură a Sindicatelor, unde tinerii spectatori sunt aşteptaţi să umple sala din nou.