Cerul de deasupra Pieţei Unirii din Oradea s-a umplut de lumini şi culoare, sâmbătă, când la finalul concertului vocal-simfonic Harmonies of Art Nouveau, organizat în cadrul Zilei Mondiale Art Nouveau, nu mai puțin de 200 de drone au creat forme şi decoraţiuni de pe Palatul Vulturul Negru.

Titluri alese

Piaţa era plină de lume încă din jurul orei 21, când mulţi curioşi s-au adunat în faţa scenei pentru a asista la concertul vocal-simfonic susţinut de Orchestra şi Corul Filarmonicii de Stat Oradea, tenorul Ioan Hotea, soprana Brigitta Kele şi baritonul Florin Estefan, cei din urmă fiind orădeni.

Concertul a cuprins arii celebre ai unor compozitori precum Gaetano Donizetti, Giuseppe Verdi, Francesco Cilea ori Giacomo Puccini.

Publicul a fost format din iubitori de muzică de toate vârstele.

Mulţi dintre spectatori s-au ridicat de pe scaune la ora 22.30 şi s-au apropiat de Palatul Vulturul Negru, de unde urmau să aibă o privelişte bună spre show-ul cu drone.

Vultur din lumini

Aparatele au fost ridicate în aer în grupuri, la circa 120 de metri înălțime, din zona Podului Sfântului Ladislau.

Au creat imagini impresionante, de la forma Palatului Vulturul Negru, până la decoraţiuni reprezentative ale stilului Art Nouveau care se află pe faţada clădirii emblematice din centrul oraşului.

Animaţia care i-a făcut pe privitori să aplaude şi să fluiere a fost cea care a reprodus Vulturul Negru de pe vitraliul palatului. "Este cel mai frumos!", a strigat o fetiţă din public.

Show-ul a durat circa 12 minute şi i-a făcut pe miile de spectatori să fotografieze şi să filmeze povestea de pe cerul oraşului.

Pe de altă parte, în cadrul evenimentelor dedicate Zilei Mondiale Art Nouveau a fost deschis publicului, pentru două zile, şi Cinematograful Libertatea, care va mai putea fi vizitat duminică, între orele 10 şi 20. Cei care vizitează vechea clădire vor putea admira mai multe expoziţii, inclusiv o sală a oglinzilor şi una cu lasere.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!